fredag 27 februari 2009

Träning

Boxning idag. Körde med Nanna, vilket var kul. Nanna är stark och uthållig, men inte så snabb. Jag är snabb och smidig men ganska svag. Vi fick en bra "match" ihop!
Svetten sprutade och vi var båda två ömsom knallröda, ömsom kritvita i ansiktet.

Har funderat lite på träningen. Nu har jag ju verkligen kommit igång igen. Sen strax före jul så har jag tränat minst 3 ggr i veckan, gärna 4. Jag varierar kondition med styrka då jag blandar bodypump, box, core, spinning, muskel och cirkelträning.

Men ändå känner jag inte någon nämnvärd skillnad! Jag känner mig fortfarande tjock, baken är fortfarande stor, min mage putar fortfarande ut (den har nog till och med blivit lite större!) och jag blir fortfarande skitflåsig redan efter uppvärmningen. Någon våg äger jag inte, men hade jag en så skulle den säkert visa att jag gått upp i vikt också.

Och NEJ jag äter inte skräpmat. Jag tänker mycket på att äta fettsnålt, fiberrikt, varierat och hälsosamt i största allmänhet (självklart gör jag undandag och käkar godis och dricker vin emellanåt, men det har blivit mindre).

Vad gör jag för fel???

6 kommentarer:

Veronica sa...

Hur ofta äter du då? Jag tror stenhårt på att äta 6-7 ggr/dag. Det betyder,i praktiken, att man måste äta typ var 3:e timme och det kan lätt kännas som att man äter hela tiden men det är nog A och O för att hålla förbränningen i gång.

Min dag ser ut så här (ett exempel)

08.00 frukost
10.00 frukt/smörgås/proteindrink
13.00 lunch
14.00 frukt/smörgås/proteindrink
17.00 middag
20.00 frukt/smörgås/proteindrink
23.00 frukt/smörgås/proteindrink

Du ser mig med andra ord ätandes mest hela tiden men det är lite och väldigt protinrikt.

Så mitt tips är att se över regelbundenheten.

Har du några tips till mig som behöver komma igång att träna? Jag är otränad som sjutton och behöver en rejäl spark i rumpan om jag ska komma igång.

Syster Yster sa...

Träningen har jag stenkoll på, men det är det där med maten...
Min mat ser ut UNGEFÄR (och det varierar!) såhär:

05 två mackor och kaffe
9.30 gröt och kaffe
12 lunch
17-18 middag
20 macka eller frukt efter träning

Det är ju jättetokigt jue... Ser jag nu. Men det är ju jättejobbigt att äta HELA TIDEN!!! Åhhhh... =(

OK, träningen kan jag tipsa massor om! Vad vill du veta?

Veronica sa...

Anledningen till att du inte går ner i vikt kan nog vara att du får i dig för lite och för sällan?

Testa att lägga till grönsaker/frukt till alla mål - brukar också sätta igång ämnesomsättningen. Räcker faktiskt att lägga några paprikaringar på smörgåsen och lägga till nån skiva skinka så att proteinerna också får sin naturliga plats.

När det gäller min träning tänkte jag börja styrketräna eftersom jag är så otroligt svag men sen vill jag bränna lite kalorier men inte genom gympa man jag har funderingar på dans? Det tror jag kan passa mig... men jag är så himla lat alltså. Har så svårt att ta mig iväg...

Syster Yster sa...

Om du vill bygga muskler ska du givetvis styrketräna. Antingen på vanligt gym, eller på något muskelpass. Själv har jag svårt att hålla igång på egen hand, så jag går helst på typ bodypump, muskel, pt cirkel osv. Där får man en push av de andra + att det finns en tränare som ser till att man har rätt teknik.

Vad gäller fettförbränningen: Gå, gå gå gå gå, cykla, rör dig hela tiden. Ta trapporna ist för hissen, ta en promenad ist för bilen osv. Gå långpromenader. Det är riktigt bra fettförbränning.

OK! Idag ska jag försöka äta mindre och oftare (kommer bli svårt att hinna med på jobbet, men jag ska försöka).

Jag hör av mig om hur det går. :D

Syster Yster sa...

Och du! Om du gillar dans, så prova Lindy Hop! Så jävla jobbigt! Men kul också. Västafrikansk dans är också intensiv och kul.

Veronica sa...

Ja att få in motionen i vardagen är nog det allra bästa. Bara det slutar snöa snart så kommer jag att börja cykla till jobbet (ca 1 mil) Det måste väl vara bra? Trapporna tar jag alltid och promenader tar jag, men inte så ofta som jag skulle behöva för att fettförbränna. Fan och shit det är ju snart sommar ju!! *PANIK*

Ang. dansen så ska jag kolla upp vad som kan locka. Bugg vet jag ju att jag vill lära mig...

Lycka till med ätandet. Tänk MELLANMÅL! =)