måndag 30 mars 2009

Suck

Jävla bankfanskap.

Vi är beviljade ett lånelöfte hos SBAB, där vi bara behöver ha 5% i kontantinsats. Skitbra, tycker vi, då lånar vi 50 papp till det!

Men nix!

Den otroligt snäsiga damen på Swedbank hade mage att komma med syrliga kommentarer som "Varför har ni inte något sparande då?" och "Kom ni bara plötsligt på att ni skulle köpa hus, eller??". Jävla subba.


Nån som har sisådär en 50-100 papp och låna ut lite snabbt?

8 kommentarer:

Veronica sa...

Men räcker det inte att ni har anställning båda två? Att de ser att ni har fasta inkomster som rulla in varje månad? Att ni inte har sparat kan ju kanske bero på att ni har byggt upp ett gemensamt hem och prioriterat att resa innan det blir storfamilj med kids och sånt? Äh skitkärring på Swedbank. Hoppas det löser sig i alla fall!

Syster Yster sa...

Jag håller med dig helt & hållet, men det måste vara den stora kriiiiisen som fått alla banker att balla ur.

Vi löser det säkert på nåt vis, men Swebank tänker jag ge fingret och ta mitt lönekonto och sparkonto ifrån iaf!

Viktigpettern sa...

Å nej va trist men du ge inte upp nu. Jag hade samma problem i somras när jag köpte hus. Swedbank ville inte och SBAB, ja det var samma som du men vi gick till Nordea, bokade en tid hos en personlig bankman. Berättade hur läget var, visade att vi var å lita på (även om vi hade lite skulder på lån) Dom tog över allt och lånade ut allt. Vi fick även ha alla försäkringar via dom. Du vet, gå vidare,finns andra banker.

Berätta om drömmen och visa även på hur mkt ni betalar på boende nu och jämnför. (hm hur stavas jämnför,,,?) lägg även upp ett sparande"vision" å visa dom.

Nu när vi gick isär så trodde jag aldrig han själv skulle få ta över alla lån men även det gick. tack å lov!!!

Vet inte om du fick några tips nu men så gjorde vi...Lycka till. KRAM

Viktigpettern sa...

PS. berätta även att ni redan har ett lånelöfte:-)

Syster Yster sa...

Tack för kloka råd!

Det är ju helt stört att två vuxna människor med fasta arbeten och inga betalningsanmärkningar inte kan få låna hundra tusen inför ett husköp!

Det är skandal. Men räddningen heter Caisas Mamma. Hon ska ta ett lån åt oss. Hoppas hoppas att hon får det i alla fall!!!

Kram till alla er som håller tummar och tänker på oss.

Filen sa...

Banken är ett väsen för sig. Jag är lite lat av mig - försökte ta ett lgh lån på ca 800000 (utan kontantinsats alls) via swedbank-telefonbanken. Ringa istf att pallra sig in till banken. DET ska man iallafall inte försöka, trots fast inkomst och inga anmärkningar.
Den snikiga kärringen sa att det va omöjligt...Skulle enligt henne få en boende kostnad på mer än 8000 kr (jag har max 5)

Det slutade med att jag gick till ett bankkontor istället och fick lånet.

Ett tips som jag har fått såhär i efterhand är att man kan spela ut bankerna mot varandra, kanske inget att tänka på nu när ni fått lån, men om ni ska lägga om dem i framtiden för att få bra ränta!

Filen sa...

fasen va jag babblar på i nån annans blogg. sorry

jaja ni behöver ju inte läsa om ni blir uttråakde

glömde säga, Lycka till med huset!

Syster Yster sa...

Jättetack för bra tips, jag älskar bra kommentarer i bloggen! Nu verkar ju allt va klart med lånet, men det är definitivt sant de du säger!